Fysik

Navnet på saltene der er fremstillet?

19. januar 2013 af ChristinaJacobsen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Dette er et forsøg jeg skal lave -  men mit spørgsmål er hvad navnene på de salte der er fremstillet hedder?
 

FORSØG 1:

At fremstille forskellige spiselige salte.

MATERIALER:
- 100 ml bægerglas
- 2 stk. 10 ml plastsprøjter/pipetter
- skriv navnene på de salte der er fremstillet.
- 1 M saltsyre (HCl)
- 1 M natriumhydroxid (NaOH)
- Rørepind


Udførelse:

- Hæld 20 ml saltsyre i begge bægerglas og mål pH.
-  Dryp forsigtigt natriumhydroxid i det ene bægerglas og ammoniakvand i
       det andet, indtil væskerne er pH-neutrale (pH-værdi = ca. 7). Husk at
       undersøge pH-værdien løbende.
-  Når væskerne er neutrale, sættes de et ad gangen til kogning over
        bunsenbrænderen.
-  Væsken skal koges helt væk, og I skal være klar til at slukke gassen
        hurtigt, når væsken er væk.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2013 af mathon

 

                NH3 = ammoniak

                NH4+ = ammonium-ion

                Na+ = natrium-ion

                Cl- = chlorid-ion

 

1)

                HCl (aq)   +   NaOH (aq)   --->   NaCl (aq)   +   H2O (l)

inddampning

                                Δ
               NaCl (aq)   ---> NaCl (s)
                                  natrium-chlorid
                                   natriumklorid
                                                  kogsalt

 

 

2)

                HCl (aq)   +   NH4OH (aq)   --->   NH4Cl (aq)   +   H2O (l)

inddampning

                                  Δ
               NH4Cl (aq)   ---> NH4Cl (s)
                                    ammonium-chlorid
                                                 ammoniumklorid
                                                     salmiak

                                           

 


Skriv et svar til: Navnet på saltene der er fremstillet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.