Kemi

Syrer og baser og pH

20. januar 2013 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn pH og [H3O+] i en 0,0100 M eddikesyre-opløsning.

 

Beregn derefter [CH3COO- ] og [CH3COOH].


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2013 af ChemistryIsKey

pH = 0.5 * (pKs - log(cs)) = 0.5 * (4.75 - log(0.01)) = 3.375

[H3O+] = 10-pH = 10-3.375 = 0.000422 M

[CH3COO-] = [H3O+] = 0.000422 M

[CH3COOH] = cs - [CH3COO-] = 0.01 M - 0.000422 M = 0.009578 M

 


Skriv et svar til: Syrer og baser og pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.