Fysik

Er oxygen tungere eller lettere end luften??

20. januar 2013 af StineHK (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej. 

Jeg har et lille problem med en rapport og jeg vil gerne have et svar der er til at forstå... Går nemlig kun i 7.

Er oxygen tungere eller lettere end luften?? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2013 af MagnusBrunbjerg (Slettet)

20,9% af luft er oxygen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. januar 2013 af 123434 (Slettet)

O2:20,9%

N2:78%

Luft er vel en blanding af mange forskellig stoffer.


Svar #3
22. januar 2013 af StineHK (Slettet)

Øøøhh.. Hvarhh? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. januar 2013 af mathon

groft beregnet

  er af tør atm. lufts rumfang
                                                              1/5  O2
                                                              4/5  N2

ud af 5 molekyler
er
                                                              1 O2   med massen 1 • 2 • (15,999 u) =       31,998 u
                                                              4 N2   med massen 4 • 2 • (14,007 u) =      112,056 u
                                                                                                                                 144,054 u
 

tør atm. lufts gennemsnitlige molekylmasse
er derfor
                                                               (144,054 u) / 5 = 28,811 u ≈ 29 u
til sammenligning med
massen af et oxygenmolekyle                                            31,998 u ≈ 32 u                   


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2016 af 022

Vi lavede forsøg om det i fysik og fandt der ud af at oxygen hverken er tungere eller lettere end luft

Skriv et svar til: Er oxygen tungere eller lettere end luften??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.