Matematik

HJÆLP simpelt

20. januar 2013 af thelight

Hej ejg ska finde en ligning for det plan der indeholder punkterne A,B,C ogD

 

A(0;0;0) B(3,2;3,2;0) C(0;0;4,8)

 

jeg har fundet vektor AB =(3,2;3,2;0) og vektor AC=(0;0;4,8)

så har jeg fundet krydsprodukt til at vær (15,36;-15,36;0)

 

Når nu de snakker om en ligning går jeg vel udfra det er ligningen på normalvektorform eller sådan. så kan det passe at man regner den ud som det her

 

15,36x-(-15,36)y+0z+d=0

så sætter jeg b ind.

15,36*3,2-(-15,36)*3,2+0*0+d=0

15,36*3,2-(-15,36)*3,2+0*0+(-97,1)=0

 

 

er det her rigtig ?

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du har fundet en normalvektor n = AB × AC = 15,36·[1;-1;0] til planen. Benyt så et af de tre punkter A, B, eller C til at opstille ligningen for planen. Det simpleste er at benytte punktet A(0;0;0), så d = 0. Ligningen er derfor

x - y = 0 .


Svar #2
21. januar 2013 af thelight

hvordan kommer du frem til at det bare er x-y=0? når jeg kom frem til den meterlange en ? jeg forstår den ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vektorerne [15,35; -15,36;0] og [1;-1;0] er jo parallelle. De kan begge bruges som normalvektor, men der er jo ingen grund til at gøre det mere besværligt.


Svar #4
21. januar 2013 af thelight

ja ok men hvis du trin for trin skulle sige hvordan du kommer frem til x-y=0 ligningen. Hvordan ville du så vise det...og hvor helt præcist i mine trin er det jeg står af? for jeg kan stadig ikke se det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis n = [a,b,c] er en normalvektor til planen, og (x0,y0,z0) er et punkt i planen, finder vi en ligning for planen til

a·(x - x0) + b·(y - y0) + c·(z - z0) = 0

Her er n = [a,b,c] = [1,-1,0] og (x0,y0,z0) = (0,0,0) , så ligningen er

1·(x - 0) + (-1)·(y - 0) + 0·(z - 0) = 0 , dvs

x - y = 0

I #0 skriver du disse linier, hvor jeg har rettet nogle fejl:

15,36x +(-15,36)y +0z +d = 0

så sætter jeg b ind.

15,36*3,2 +(-15,36)*3,2 +0*0 +d = 0

Heraf ses jo, at d = 0, så du finder ligningen

15,36x +(-15,36)y +0z +d = 0 , der med d = 0 bliver

15,36x -15,36y = 0 ,

der så kan forenkles til

x - y = 0


Skriv et svar til: HJÆLP simpelt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.