Fysik

Elektronisk kredsløb og Kirchhoffs 1 lov.

21. januar 2013 af Zeifox (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude. 

Jeg er igang med hvad der ligner en simpel opgave, men som jeg simpelthen ikke kan få til at passe. 

Opgaven lyder at jeg i et elektronisk kredsløb hvor der er tilkoblet 4 pærere, skal finde strømstyrkerne gennem de to pærer, når jeg kender strømstyrken af de andre to.

Jeg ved at vi skal bruge Kirchhoffs 1. Lov, men jeg ved ikke hvordan.

Hvordan skal jeg bære mig ad?

 

Vedhæftet fil: Elektronisk kredsløb.jpg

Brugbart svar (2)

Svar #1
21. januar 2013 af hesch (Slettet)

Det må jo være Kirchhoffs strømlov, du mener ( ved ikke om den har nummer 1 eller nummer 2 ).

Kald pærerne i række 2 for "3" ( venstre ) og "4" ( højre ).

Til knudepunktet  mellem pære 1, 2 og 3 må der tilgå strømmene: 

2A - 0,5A - I3 = 0     ⇒

I3 = 1,5A

Til knudepunktet mellem pære 2 og 4 må der tilgå strømmene:

0,5A - I4 = 0    ⇒

I4 = 0,5A

Du skal huske at tegne retningspile for positiv strømretning på tegninger.


Skriv et svar til: Elektronisk kredsløb og Kirchhoffs 1 lov.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.