Matematik
En løsningskurve for differentialligningen
Hej. Jeg er i gang med en opgave som jeg simpelthen ikk kan finde en løsning på - håber der er nogen, der kan hjælpe
En løsningskurve for differentialligningen
dy/dx = -5x4y2
går gennem punktet P(0,1)
a. bestem en ligning for tangenten til løsningskurven i punktet P
b. bestem en forskrift for løsningskurven
Svar #1
21. januar 2013 af mathon
a)
dy/dx = -5x4y2 for x = 0 og y = 1
dy/dx = -5x4y2 = 0
tangentligning
y = dy/dx•(x-0) + 1
y = 0•(x-0) + 1
y = 1
Svar #3
21. januar 2013 af SuneChr
For x > - 1 ligner kurven en behagelig stol at sidde i. Møbeldesignere benytter undertiden sådanne ligninger.

Svar #4
21. januar 2013 af mathon
b) brug separation af variable
(-1/y2)dy = 5x4dx integrer på begge sider
∫ (-1/y2)dy = ∫ 5x4dx
Svar #5
22. januar 2013 af hjehje (Slettet)
Men hvordan bestemmer jeg forskriften for løsningskurven, når den skal gå gennem punktet P(0,1) ?
Svar #6
22. januar 2013 af peter lind
Du løser differentialligningen som angivet ovenfor. Dette vil inkludere en integrationskonstant. Ved at sætte x = 0 skal .du få y=1. Det bestemmer integrationskonstanten.
Skriv et svar til: En løsningskurve for differentialligningen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
