Matematik

Hvornår er to linjer paralelle?

21. januar 2013 af xCJx (Slettet)

Hej folkens!

Jeg sidder lige nu med en matematikaflevering, og er gået lidt i stå i en opgave.

En funktion f er bestemt ved
f(x)=−2*x^(3)+x^(2)+4*x-3

Jeg skal i denne opgave vise, at tangenten i punktet P(0,f(0)) er parallel med ligningen m, der har ligningen 4x+2= y

Derfor har jeg fundet tangensligningen til tangenten i punktet P(0,f(0)): y = 4*x-3

Hvordan kan jeg argumentere for/vise, at de to linjer er paralelle?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2013 af exatb

Ved at pågege at de to linier har samme hældningskvotient


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2013 af nielsenHTX

to linjer er parallelle hvis de har samme hældning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Nu er jeg ikke på så højt niveau:

y=4x+2

og

y=4x-3

De to har samme hældningskoefficient. 4x

 

 

 


Svar #4
21. januar 2013 af xCJx (Slettet)

Arh jaer! Tusinde tak!! :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. januar 2013 af SuneChr

# 3  Hældningskoefficienten hedder 4 . Ikke  4x .

En koefficient er en faktor, som lægger sig op ad en variabel, nemlig, i tilfældet her, x .


Svar #6
21. januar 2013 af xCJx (Slettet)

Jeg har skrevet i min aflevering: "Da hældningskoefficienten er 4 i begge ligninger, kan jeg konkludere, at de er paralelle." - er det forkert formuleret? Jeg vidste forresten ikke, om jeg skulle skrive "ligninger", "funktioner" eller hvad jeg nu skulle skrive? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2013 af SuneChr

"Linjen, med ligningen,    y = 4x + 2   og  tangenten, med ligningen,    y = 4x - 3   har identiske hældningskoefficienter, hvormed de da er parallelle."

(I tilfældet, hvor også konstanterne i ligningerne er identiske, er linjerne sammenfaldende, og jo på en måde også parallelle.)


Skriv et svar til: Hvornår er to linjer paralelle?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.