Matematik

reducering af udtryk

22. januar 2013 af Jrasbr82 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal reducere dette udtryk..

(a1/4*a3*a½)/a2 =a7/4

 

jeg kan ikke finde ud af at indsætte en brøkstreg men /=brøkstregen

Nogen der vil hjælpe og forklare, jeg fatter absolut ingenting af det, og jeg har ikke en lærer jeg kan spørge

 

og dette 4√a8*3√a6*√a


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2013 af mathon

 

                       a(1/4) + 3 + (1/2) - 2 = a(1/4) + 3 + (2/4) - 2 = a1 + (3/4) = a(4/4) + (3/4)  = a7/4


Svar #2
22. januar 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

Tak den forstod jeg faktisk tror jeg!

Kan du hjælpe mig med den anden jeg lige fik med i edit?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2013 af mathon

 

 4√(a83√(a6) √(a) = 12√(a8+6) • √(a) = 12√(a14) • √(a) = 12√((a7)2) • √(a) = 12•a7•√(a) = 12•a7+(1/2) =

                                                                                                                                                          12a15/2


Svar #4
22. januar 2013 af Jrasbr82 (Slettet)

hmm ifølge facitlisten giver den a9/2


Skriv et svar til: reducering af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.