Matematik

reducer unden hjælpemidler

22. januar 2013 af Malleme (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej :-)

håber der er en der kan hjælpe mig med den her: 

2(a+b)^2-4b(a-b)

på forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2013 af 123ognu (Slettet)

Her skal du huske dine kvadratsætninger:

 

1. kvadratsætning: Kvadratet på en sum: (a+b)2 = a2 + b+ 2ab

2. kvadratsætning: Kvadratet på en differens: (a-b)2 = a2 - b2 - 2ab

3. kvadratsætning: To tals sum gange samme to tals differens: (a+b)(a-b) = a2 - b2



Du har opgivet:                  2(a+b)2- 4b(a-b)

Udregner parenteserne: 2a2+2b2+4ab-4ba+4b2

Reducerer:                         2a2+6b2


Svar #2
22. januar 2013 af Malleme (Slettet)

#1 tusind tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: reducer unden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.