Matematik

hjælp til den lineære model

22. januar 2013 af willerboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved godt at a er hældnings tallet og y er skæringspunktet i y-aksen, men hvordan finder man ud af de to ting vha. en matematisk udregning.

Og så er der også opg c at jeg ikke helt forstår.

Vedhæftet fil: Dok2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2013 af 123ognu (Slettet)

a = (y2-y1)/(x2-x1)

 

b = skæring med y-aksen. Altså y-værdien, når x er nul, også kaldt f(0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2013 af 1000år (Slettet)

a=hældningen

b= skæring med y-aksen

og du får at vide, at det er år efter 2002, det vil sige at x-værdierne bliver:

2002 = 0

2001 = 1

2002 = 2

osv...

og du har punkterne (1,134) og (4,311)

hvilket vil sige at x1=1       x2=4    y1=134    y2=311

disse skal du nu bare sætte ind i formlen (y2-y1)/(x2-x1) = a

og så har du a-værdi

derefter indsætter du et af punkter + din a-værdi i y-ax+b, og isolerer b:

y1=a*x1+b

b = y1 - a * x1

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2013 af 1000år (Slettet)

i opgave c skal du huske på, at det er år efter år 2002, så når du nu skal finde for antal fangede laks i år 2007 og 2008.

2007   x = 7

2008     x= 8

derfor indsætter du altså bare 7 og 8 som x i den forskrift som du fandt i opgave a

y=ax+b

og på denne måde udregner du y = antal laks :)


Skriv et svar til: hjælp til den lineære model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.