Matematik

Isolér k i formlen

22. januar 2013 af ValkyrieMPIG (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

jeg har nogle problemer med at isolére k i formlen, som jeg har vedhæftet som Word dokument.

Nogle der kan hjælpe?

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Isolér k.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2013 af peter lind

kvadrer ligningen

gang linjen med k

divider ligningen med T2


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Hvad betyder det at kvadere?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. januar 2013 af peter lind

Opløft i anden potens. Hvis du kvadrerer a får du a2


Svar #4
22. januar 2013 af ValkyrieMPIG (Slettet)

Undskyld jeg ikke lige har svaret, var lige optaget af en anden opgave ;). Vidste foresten godt hvad det betød at kvadrere:D

Mange tak, det hjalp rigtig meget :D


Svar #5
23. januar 2013 af ValkyrieMPIG (Slettet)

#1

kvadrer ligningen

gang linjen med k

divider ligningen med T2

 

Vil det sige at det bliver sådan her?:

(T = 2π √ m/k)= (Kvadrering af ligningen)

T= 2π * m/k = (Resultat)

T2 * k = 2π * m = (Gange med k på begge sider af lighedstegnet)

k=(2π*m)/T (Dividering af T på begge sider af lighedstegnet)

 

Er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven går ud på at isolere k af formlen

T = 2π·√(m/k)

#5

Du har ikke kvadreret højresiden korrekt. En størrelse kvadreres ved at gange den med sig selv, dvs.

T2 = [ 2π·√(m/k) ]2

Fortsæt nu selv. Benyt, at (a·b)2 = a2·b2 .

 


Svar #7
23. januar 2013 af ValkyrieMPIG (Slettet)

T= 2π2*(m/k) (At opløfte en kvadrat rod i anden potens, sletter den, ikke?)

T* k = 2π2*(m/k)*k

T2*k=2π2*m

k=(2π2*m)/T

?


Brugbart svar (1)

Svar #8
23. januar 2013 af mathon

 

                                                                 k = m • (2π/T)2


Svar #9
23. januar 2013 af ValkyrieMPIG (Slettet)

Ok, tak alle, jeg tror at jeg har forstået det nu :)


Skriv et svar til: Isolér k i formlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.