Matematik

Sin, Cos og Tan

23. januar 2013 af pete9780 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

Jeg står og skal til terminsprøver i matematik på fredag. 

Jeg kan ikke helt finde ud af sinus, cosinus og tangens! 

Hvis nu vi siger, at jeg har en trekant:

A=85°, a= 55, b=66 C=90° 

 

Så vil jeg gerne bruge sinus formlen, som siger: c=a/sin(A)

 

Jeg siger så:

c=55/sin(85°)

Ender så med min lommeregner svarer mig:

55/sin(85°)=55,21! 

 

Er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

De angivne tal kan ikke passe sammen i en retvinklet trekant, da

tan(A) = a/b = 55/66 = 5/6 ⇒A = 39,806º

Hvis man kender a og b, finder man c ved at benytte Pythagoras: c = (a2+b2)1/2

Du kan jo også se, at der noget galt med tallene, da du beregner en hypotenuse, der er mindre end kateten b.

Formlen c = a/sin(A) er korrekt, men man skal benytte meningsfulde tal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg synes det er et rigtigt godt link. Før jeg fandt linket, kunne jeg ikke rigtigt forstå trigonometri. Men det har hjulpet.

 

http://www.fagteori.dk/trigonometri.aspx


Svar #3
24. januar 2013 af pete9780 (Slettet)

Så man skal faktisk have mindst 2 vinkler, for at bruge cos, sin og tan?

Jeg forstår det virkelig ikke!


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2013 af 123434 (Slettet)

I det eksempel du nævnte.

retvinklet trekant

C=90* altid.

A=85*

a=55 cm

her har du to vinkler.

 


Skriv et svar til: Sin, Cos og Tan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.