Matematik

Reducer udtryk og ligning

24. januar 2013 af N.a.t.h.a (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

 

Matematik og jeg klinger virkelig ikke hvorfor jeg også er trist over at have valgt det på B-niveau, da jeg simpelthen ikke forstår det, håber dog at nogen kan hjælpe og at skære det ud i pap trin for trin er mere end velkommen :) ..

 

Det første jeg skal er at reducere udtrykkene:

a. 3x*(x+2)-4x - her vil jeg regne parantesen ud først, og i sidste ende få resultatet 3x2+2x - er det korrekt ?

b. y5*y2/y3

(t5)2/t2.

 

Derefter skal jeg løse disse ligninger, og da jeg ikke er helt sikker på hvorvidt det er andengradsligninger eller ej, synes jeg det er svært. Da ligningerne står i 2. potens mener jeg det burde være andengradsligninger, hvor det gælder at: ax2+bx2+c, men som i kan se nedenunder er der intet "c" - så what to do ?

a. x2-5x=0

b. x2-25=0

c. x2+16=0

 

Håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2013 af mathon

 

a.
              3x
(x+2) - 4x = x(3x+6-4) = x(3x+2)

b.
              y5
y2/y3 = y5+2-3 = y4

c)
              (t5)2/t2 = t5•2 - 2 = t8


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2013 af mathon

a.
                          x2 - 5x = 0


                          x(x-5) = 0 .......

b.

                         x2 - 25 = 0

                         x2 - 52 = 0

                         (x+5)(x-5) = 0 .......

c.

                         x2 + 16 = 0           har ingen reel løsning, da x2 + 16 > 0 for alle reelle x

                      


Skriv et svar til: Reducer udtryk og ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.