Matematik

Rente

25. januar 2013 af 123434 (Slettet)

A = b•((1+r)n-1)/r
Kn=k*(1+r)^n

Hvad er forskellen på de to formler? Hvornår skal man dem hver især?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Formlen for A benyttes ved annuitetsopsparing. Et fast beløb b indsættes hver termin.

Formlen for Kn benyttes til beregning af en fast kapital K, der forrentes over flere terminer.


Svar #2
25. januar 2013 af 123434 (Slettet)

F.eks Hvis

man indsætter 500 kr ind på sin konto hver termin til en rente på 4% i 10 år.

500kr*(1,04^10-1)/0,04=6003kr

 

Man sætter 500kr ind på sin konto til en rente på 4% i 10 år.

500kr*(1+0,04)^10=740kr

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, netop.


Svar #4
25. januar 2013 af 123434 (Slettet)

Tak for hjælpen. Du må også have en god weekend.

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Tak, i lige måde, da.


Skriv et svar til: Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.