Matematik

Hurtig matematik hjælp

25. januar 2013 af krillo123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har lidt problemer med matematik i opg 6 og 7.

Jeg ville være super taknemmelig hvis nogen gad at hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opg 6 har du allerede fået svar på i din anden tråd.

Opg 7 drejer sig også om ensvinklede trekanter. Hvor går du i stå her?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

I opg 7 skulle man gerne, ud fra de to sæt ensvinklede trekanter, nå frem til disse to ligninger:

x / h = (y + a1) / a1 , og

x / h = (y + d + a2) / a2


Svar #3
25. januar 2013 af krillo123 (Slettet)

Hvad gør jeg i opg 2 hvor jeg ska lisolere y?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

I opg 2?? Mener du Opg 7?

Der er to ligninger med de to ubekendte x og y. Gang Ligning 1 med a1, og gang Ligning 2 med a2 og træk så den nye Ligning 1 fra den nye Ligning 2 og isoler x.


Svar #5
25. januar 2013 af krillo123 (Slettet)

skal jeg flytte a1 på den anden side af lighedstegnet?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Følg fremgangsmåden i #4.

Der er tale om at løse ligningssystemet

1:   x / h = (y + a1) / a1
2:   x / h = (y + d + a2) / a2

Gang Lign 1 med a1 og gang Lign 2 med a2:

1:    a1·x/h = y + a1
2:    a2·x/h = y + d + a2

Træk nu Lign 1 fra Lign 2:

(2: - 1:)    (a2 - a1)·x/h = d + a2 - a1

og isoler så x/h:

x/h = (d + a2 - a1) / (a2 - a1) = 1 + [ d/(a2 - a1) ]


Skriv et svar til: Hurtig matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.