Matematik

udregn sum

29. september 2005 af mavse (Slettet)
heeeeey.hvordan udregner man summen af

opg 1)1+2+3+...100

opg2) 1^2+2^2+3^2+...+100^2

er der en formel/metode?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Ja, det er der skam:

1 + 2 + ... + n = n(n+1)/2

1^2 + 2^2 + ... + n^2 = n(n+1)(2n+1)/6

Svar #2
29. september 2005 af mavse (Slettet)

umm..hvad skal jeg indtaste på lommeregneren der hvor der står "..." ?????

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Du skal da ikke bruge din lommeregner, det er jo derfor jeg gav dig formlerne i #1.

Svar #4
29. september 2005 af mavse (Slettet)

nåååååååååh.nu forstår jeg hvad der står..*pinligt* hehe mange taaaak :D

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:
Ingen årsag, velbekomme!

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2005 af fixer (Slettet)

Opgave 1 kan løses i hovedet uden formelkendskab ved at indse at

1+100 = 101
2+99 = 101
3+98 = 101
:
49+52 = 101
50+51 = 101

altså må summen være 50*101 = 5050.

Skriv et svar til: udregn sum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.