Matematik

Cirklens centrum og radius

26. januar 2013 af MalteLONG (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cirkel er bestemt ved ligningen x^2+8x+y^2-4y=10. Bestem koordinatsættet til cirklens centrum og dens radius.

Kan huske, det var noget med kvadratkomplettering, men er på bar bund. Er der nogen der evt. kan hjælpe med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2013 af peter lind

Cirklens ligning er (x-a)2+(y-b)2 = r2 , hvor (a, b) er centrums koordinater og r er radius.

Det gælder (x-a)2 = x2-2a*x+a2 Ved sammenligning med din ligning kan du aflæse hvad a er og dermed finde kvadratkompletteringen. y og b skal behandles på helt analog måde


Svar #2
26. januar 2013 af MalteLONG (Slettet)

#1


x2+8x+y2-4y=10.

(x-4)2-16+(y-2)2-4=10

(x-4)2+(y-2)2=30

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2013 af mathon

 

                         x2 + y2 + 2f•x + 2g•y + h = 0

                           C(-f,-g)       r = √(f2+g2-h)

 

 

                       x2 + y2 + 24x + 2•(-2)y + (-10) = 0

                           C(-4,2)       r = √(42+22+10) = √(30)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2013 af peter lind

#2 ja; men du skal også bestemme radius


Svar #5
26. januar 2013 af MalteLONG (Slettet)

#4


Super, det er jeg med på hvordan man gør, mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2013 af mathon

                               x2+8x+y2-4y=10.

                               (x+4)2-16 + (y-2)2 - 4 =10

                               (x - (-4))2 + (y - 2)2 = (√(30))2     til sammenligning med #1's

                               (x  -  a)2   + (y - b)2 =    r2


Skriv et svar til: Cirklens centrum og radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.