Matematik

Population N

28. januar 2013 af ebae (Slettet) - Niveau: B-niveau

http://i47.tinypic.com/34gprg6.png

i a) har jeg fået 50, og en væksthastighed på 4.875.

men b) har jeg brug for hjælp til at lave. Jeg tror at man skal skrive 1000 istedet for N(t) og isolere t. Men ved ikke helt hvordan man gør, da jeg ikke altid isolerer rigtig. Ved ikke hvordan man skal isolere t i  e^-0.1*t. 

nogen der kan hjælpe? 

Vedhæftet fil: opg 3.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2013 af peter lind

Forkort først  de 1000 ud. Dernæst skal du  gange med nævneren og flyt 1 ober på højre side. Tag tilslut den naturlige logaritme på begge sider af lighedstegnet


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2013 af mathon

 

 

                                


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. januar 2013 af mathon

 

                                           1000  = 2000 / (1 + 39•e-0,1•t)

                                            (1/2)  = 1 / (1 + 39•e-0,1•t)

                                            2 = 1 + 39•e-0,1•t

                                            1 = 39•e-0,1•t

                                                           (1/39) = e-0,1•t

                                                          39 = e0,1•t                

                                            ln(39) = 0,1•t

                                            t = 10•ln(39)

                              


Svar #4
28. januar 2013 af ebae (Slettet)

Burde man ikke gange 2000 på begge sider?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2013 af mathon

 

 

                         man dividerer med 2000 på begge sider


Svar #6
28. januar 2013 af ebae (Slettet)

men man plejer da at gøre det modsatte på begge sider. Forstår ikk det hele du har skrevet


Svar #7
28. januar 2013 af ebae (Slettet)

jeg forstår ikke den her del 

1000  = 2000 / (1 + 39•e-0,1•t)

(1/2)  = 1 / (1 + 39•e-0,1•t)

2 = 1 + 39•e-0,1•t

 

hvor får du 2 fra?

 

og der til sidst hvor du ganger med 10, burde man ikke gange med 0.1?

 

er der ikke andre der kan hjælpe? jeg er virkelig dårlig til at isolere.


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. januar 2013 af peter lind

1000  = 2000 / (1 + 39•e-0,1•t)

1  = 2 / (1 + 39•e-0,1•t)     Divideret med 1000 på begge sider af lighedstegnet

1 + 39•e-0,1•t  = 2   Ganget med 1 + 39•e-0,1•t  på begge sider af lighedstegnet


Svar #9
28. januar 2013 af ebae (Slettet)

men hvad sker der her

ln(39) = 0,1•t

t = 10•ln(39) 

hvorfor ganger man med 10? burde man ik dele med 0.1 

??


Brugbart svar (1)

Svar #10
28. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

At dividere med 0,1 = 1/10 er jo det samme som at gange med 10.


Skriv et svar til: Population N

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.