Matematik

forskrift og lineære model

29. januar 2013 af Hjælp95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave som jeg gerne vil tjekke om den er korrekt :)

[Den er vedhæftet]

Vedhæftet fil: Opgave 2.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2013 af jnl123

På x-aksen er det "antal uger".

Og så ville jeg måske sætte et minus foran 0,2*x så grafen viser hvor meget vand der er tilbage i vasen.

:)


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Den er ikke helt korrekt.. hvis vandet fordamper, betyder det at hældningen er negativ,og ikke positiv i dit tilfælde.. derudover tror jeg heller ikke at du skal benytte geobegra til at lave lineær reggression med da det let kan gøres i hånden..

 

opstil en lineær model, der beskriver udviklingen i mængden
af vand i vasen fra det tidspunkt, hvor den blev fyldt op

 

Så din x-aksen svarer til tiden, og den y akse er mængden af vand.

a = y2-y1/x2-x1

b = 1,5

y = ax+b


Svar #3
29. januar 2013 af Hjælp95 (Slettet)

Tak for hjælpen :)

Synes også det er nemmere at lave det i hånden med dette er en aflevering der SKAL laves i Geogebra


Svar #4
29. januar 2013 af Hjælp95 (Slettet)

Men lige et sidste spørgsmål.. hvad vil det sige at man skal indføre en passende variable?


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. januar 2013 af jnl123

det er nok bare at du indfører:

x = antal uger

y = liter vand tilbage i vasen


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. januar 2013 af Lars195 (Slettet)

Med passende variabler menes der relevant variabler i forhold det du undersøger, siden du undersøger vandmængden over tid, så ville det ideele være at vælge x = antal uger og y = vandmængden.


Svar #7
29. januar 2013 af Hjælp95 (Slettet)

Super! Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: forskrift og lineære model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.