Matematik
a*c=-1 igen..
29. september 2005 af
Poler (Slettet)
Hej igen..
Opgaven lyder:
"En funktion f er bestemt ved: f(x)=x (i) 2.
Bestem en ligning for tangenten t til grafen for f i punktet P(2,4).
Bestem en ligning for den tengent til grafen for f, der står vinkelret på t."
Det eneste jeg mangler at svare på er det sidste spørgsmål hvor jeg jo har fundet a..... som de venlige folk før svarede mangler jeg et punkt for at finde b.... kan jeg bruge punktet P?..
Det er jo punktet hvor der er skæring mellem f og tangenten?!...
Gammel(1.) besked:
-------------------------------------------
Hej.. jeg har linien Y=4x-4
Jeg skal nu finde ligningen for linien som står vinkelret på denne.....
Så tænker jeg på formelen: a*c=-1, dermed c=-1/4, c=-0,25...
a=-0,25x.......
Så har jeg jo "a" af den nye linie.... men hvordan finder jeg "b"????
-------------------------------------------
Opgaven lyder:
"En funktion f er bestemt ved: f(x)=x (i) 2.
Bestem en ligning for tangenten t til grafen for f i punktet P(2,4).
Bestem en ligning for den tengent til grafen for f, der står vinkelret på t."
Det eneste jeg mangler at svare på er det sidste spørgsmål hvor jeg jo har fundet a..... som de venlige folk før svarede mangler jeg et punkt for at finde b.... kan jeg bruge punktet P?..
Det er jo punktet hvor der er skæring mellem f og tangenten?!...
Gammel(1.) besked:
-------------------------------------------
Hej.. jeg har linien Y=4x-4
Jeg skal nu finde ligningen for linien som står vinkelret på denne.....
Så tænker jeg på formelen: a*c=-1, dermed c=-1/4, c=-0,25...
a=-0,25x.......
Så har jeg jo "a" af den nye linie.... men hvordan finder jeg "b"????
-------------------------------------------
Svar #2
29. september 2005 af MrJonas (Slettet)
Du kan vel finde x ved at diffirencer
f(x) , så har du x, og så bruge f(x), så finder du y..
og så bruge: y-y1 = a(x-x1)
f(x) , så har du x, og så bruge f(x), så finder du y..
og så bruge: y-y1 = a(x-x1)
Skriv et svar til: a*c=-1 igen..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
