Fysik
lodret kast opgave
29. september 2005 af
Alima (Slettet)
godaften.. jeg sidder med en lille fysik opgave, som driller lidt..
Opgaven lyder:
Et lodret kast med en bold varede 3,0 s fra start til bolden var i samme højde igen.
a) Hvilken begyndelseshastighed havde bolden?
b) Hvor højt nåede den?
a )
jeg har kigget på formlen : v=a*t+v_0, og jeg ved jo at til t = 3s, så er v = 0, og da jeg kender a, kan jeg ved isolering beregne v_0 til 29,46m/s
b)
jeg kender formlen h = ((v_0)^2)/2*g= (29,46m/s)^2/(2*9,82m/s^2)=44,15m.
Er dette udregninger korrekte?
på forhånd tak.
Opgaven lyder:
Et lodret kast med en bold varede 3,0 s fra start til bolden var i samme højde igen.
a) Hvilken begyndelseshastighed havde bolden?
b) Hvor højt nåede den?
a )
jeg har kigget på formlen : v=a*t+v_0, og jeg ved jo at til t = 3s, så er v = 0, og da jeg kender a, kan jeg ved isolering beregne v_0 til 29,46m/s
b)
jeg kender formlen h = ((v_0)^2)/2*g= (29,46m/s)^2/(2*9,82m/s^2)=44,15m.
Er dette udregninger korrekte?
på forhånd tak.
Svar #1
29. september 2005 af Peden (Slettet)
Jeg tror du misser en ting, ved tiden 3 er v godt nok lig nul, men der er bolden tilbage ved udgangspunktet.
Så vidt jeg forstå opgave skal du gå ud fra at det tager 1½ sekund for bolden at nå toppunktet, og 1½ sekund at falde tilbage til udgangspunktet. Med andre ord har den som udgangspunkt en negativ acceleration, og efter toppunktet en positiv acceleration.
Derudover virker det meget rigtigt ;)
Så vidt jeg forstå opgave skal du gå ud fra at det tager 1½ sekund for bolden at nå toppunktet, og 1½ sekund at falde tilbage til udgangspunktet. Med andre ord har den som udgangspunkt en negativ acceleration, og efter toppunktet en positiv acceleration.
Derudover virker det meget rigtigt ;)
Skriv et svar til: lodret kast opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
