Matematik

Hastighed

31. januar 2013 af Jelly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave:

En hund løber efter en hare. Hundens hastighed er 12m/s og harens hastighed er 5m/s. På et vist tidspunkt har haren et forspring på 25m. Hvor lang tid går der, før hunden har indhentet haren?

Håber på respons.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2013 af peter lind

Lav en akse med 0 punkt ved hundens start. Du har nu

shund = vhund*t

share = s0+vhare*t s0=25 m


Svar #2
31. januar 2013 af Jelly (Slettet)

shund = vhund*t    kender ikke t som du skriver 

share = s0+vhare*t s0=25 m

 

hvad er t ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

I forhold til haren løber hunden med en hastighed vrel = 12m/s - 5m/s = 7m/s . Med denne hastighed skal hunden indhente forspringet s på 25m, og det vil tage tiden

t = s / vrel = 25m / (7m/s)


Svar #4
31. januar 2013 af Jelly (Slettet)

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.