Matematik

Forkorte brøk

02. februar 2013 af raaambo (Slettet)

Hejsa, jeg har fået denne opgave hvor jeg skal forkorte bren så meget jeg kan, jeg har lidt svært ved det, håber på at der er nogen herude som kan hjælpe mig med at komme lidt videre.. Tak på forhånd

Opgaven er vedhæftet

Vedhæftet fil: Matematik c niveau.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2013 af NejTilSvampe

Benyt :

a√x = x(1/a)

og

xn / xm = xn-m

Bemærk; det er underforstået at:

x = x1  og  √x = 2√x


Svar #2
02. februar 2013 af raaambo (Slettet)

Hvilke steder skal jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2013 af NejTilSvampe

Benyt :

a√x = x(1/a)       Til du udelukkende har et udtryk med potenser. Dvs. du eliminerer rodtegnene.

og

xn / xm = xn-m   Forkort alle dine potenser, efter du har elimineret rodtegnene.


Svar #4
02. februar 2013 af raaambo (Slettet)

Og hvordan gør jeg det?!?


Svar #5
02. februar 2013 af raaambo (Slettet)

Kan du måske tage en som eksempel?+


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Opgaverne er

Benyt, at √x = x1/2 , og 3√x = x1/3 .


Svar #7
02. februar 2013 af raaambo (Slettet)

Jeg forstår ikke helt, kommer der så til at stå 0.5?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

For eksempel, opg 44.2

3·√x · 3·3√x = 3·x1/2 ·3·x1/3 = 3·3·x1/2+1/3 = 9·x5/6


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. februar 2013 af NejTilSvampe

#9 -

Og hvis du ønsker rodtegnet tilbage

9·x5/6 = 9·6√x5


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. februar 2013 af mathon

alment

                                                              n√(x)  • m√(x)  =  n • m√(xn + m)

 

 


Skriv et svar til: Forkorte brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.