Matematik

Reducer udtrykket 5a(a-2)+3a og løs ligningen 8x+18=2x-6

03. februar 2013 af Biitchfreak (Slettet)

Hej!

Jeg har fået givet en opgave der lyder: 

Reducer udtrykket 5a(a-2)+3a og løs ligningen 8x+18=2x-6

hvad gør jeg?

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2013 af Gliates (Slettet)

Ligningen = X = -4

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2013 af Gliates (Slettet)

I Reduction udtrykket skal du kunne dine regneregler og regne den


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2013 af Taqz (Slettet)

Ligningen løses ved at isolere x.

Reducering af udtrykker, gør du ved at få udtrykket til at stå på den korteste form mulig.

Hvis du stadig har problemer, så sig til så vil jeg gerne skrive dem her med mellemregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2013 af thelight

først ganger du 5a inde i parentesen

5a(a-2)+3a

altså

5a*a = 5a^2

5a*(-2)= -10a

dermed har du

5a^2+(-10a)+3a altså 5a2-10a+3a

det kan reduceres til 5a2-7a mener jeg

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2013 af thelight

med hensyn til ligningen

 

8x+18=2x-6

kan du starte med at trække 2 x fra på begge sider.

8x+18-2x=2x-6-2x

og du får

6x+18=-6

så kan du prøver at flytte de 18 på højre side så du får x isoleret.

6x+18-18=-6-18

 

6x=-24

 

derefter kan du dividere med 6 på begge sider for at få hvad 1 x er

x=-4

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2013 af mette48 (Slettet)

5a (a-2)             +3a =                                  ganger ind i parentesen ved at gange hvert led mer 5a

  5a2 - 10a         +3a =                                  trækker sammen

  5a2          -7a


Skriv et svar til: Reducer udtrykket 5a(a-2)+3a og løs ligningen 8x+18=2x-6

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.