Matematik

Separation af en homogene ligning

03. februar 2013 af Saraa1992 (Slettet)

Nogen som vil hjælpe?

dy/dx+2x·y=0

 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2013 af peter lind

Flyt det andet led over på højre side. Divider ligningen med y. Gang ligningen med dx


Svar #2
03. februar 2013 af Saraa1992 (Slettet)

 dy/dx=-2x·y
y rykkes hen på venstresiden:
1/y·y^`=-2x
Nu integrer vi på begge sider:
∫¦?1/y dy?=∫¦?-2xdx?
Ved at udregne begge integraler, får vi:
ln(|y|)=-x^2+c

 

Er dette korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det ser rigtigt ud. Fortsæt nu med at isolere y(x) .


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. februar 2013 af mathon

 

                       dy/dx + 2x·y = 0

                       dy/dx  = -2x·y

                       (1/y)dy  = -2xdx             y ≠ 0

                       ∫(1/y)dy  = -2xdx

                       ln|y| = -x2 +  ln(C)          C>0

                       |y| = C•e-x^2

                       y = ±C•e-x^2                      


Skriv et svar til: Separation af en homogene ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.