Matematik

Find skæringspunktet mellem to funktioner

04. februar 2013 af 823 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har brug for hjaelp til denne opgave. Jeg har ingen ide om hvordan jeg skal loese den fordi jeg har vaeret syg og ikke forstaar min laerers undervisningsplan.

Der er to funktioner 

f(x) = 2sin(x)+2

g(x) = 1/3*x

Min opgave er at bestemme koordinatsaettet til punktet hvor de skaerer hinanden. Jeg har ogsaa to andre opgaver men jeg vil foretraekke at sende dem i en personlig besked.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. februar 2013 af peter lind

Du skal løse ligningen 2sin(x)+2 =x/3 Dette gøres ved brug af et casværktøj


Svar #2
04. februar 2013 af 823 (Slettet)

Jeg faar at x = 6.7 men hvordan finder jeg saa y-koordinatet?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. februar 2013 af SuneChr

Den fundne x-værdi indsættes i en af ligningerne. g(x) er den nemmeste.


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. februar 2013 af SuneChr

# 2  Prøv at udregne endnu en gang. Husk, at sin funktionen i sig selv er periodisk. Så der er, i tilfældet her, flere løsninger.

 Bedre at give fiskestangen frem for fisken.


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. februar 2013 af mathon

 

                                         x1 = 3,56        x2 =6,34       x3 = 8,92

         y = x/3                      y1 = 1,19        y2 = 2,11      y3 = 2,97       

 


Svar #6
04. februar 2013 af 823 (Slettet)

Jeg forstaar ikke hvordan du faar tre loesninger. Vil du ikke forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2013 af SuneChr

f(x) er jo periodisk, så der gælder

f(x) = f(n·2π + x)      n ∈ { ... -2 , - 1 , 0 , 1 , 2 , ... }

Prøv at tegn  f  og  g   i intervallet  x ∈ [ 0 ; 4π ]  og overbevis dig om, at  linjen skærer f  tre steder, i opgaven her.

 

 


Skriv et svar til: Find skæringspunktet mellem to funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.