Fysik

nanometer --> grader (afbøjningsvinkel)

06. februar 2013 af SaraLin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 

Jeg sidder med en opgave, som jeg ved, jeg har det korrekte svar på - i nanometer.. Hvordan får jeg det ændret til grader?

Lys fra et udladningsrør med hydrogen sendes gennem et optisk gitter med 560 spalter pr. mm.
Beregn afbøjningsvinklen   til den røde linje (λ=656 nm) i første orden.

d*sin(θn) = n*λ → Denne ligning kalder vi som gitterligningen.


Afstanden d mellem to nabospalter er gitterkonstanten, og tallet n betegnes som ordenen.
d = 1/560 mm
d =  1,785 * 10^-3
d = 1785 nm.

sin(φ1) = (n* λ)/d
sin(φ1) = (1* 656 nm)/(1785 nm)
sin(φ1) = 0,367

 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. februar 2013 af peter lind

Du kan ikke omregne fra nanometer til grader. Det er jo helt forskellige mål. Du skal slå invers sinus op på din lommeregner


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. februar 2013 af mathon

 

                                                                   φ1 = sin-1(0,36736) = 21,6º


Svar #3
06. februar 2013 af SaraLin (Slettet)

Ja, nemlig. Det var også det jeg ikke kunne se meningen i. Er omsider kommet frem til det helt rigtige svar. Tusind tak. 


Skriv et svar til: nanometer --> grader (afbøjningsvinkel)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.