Fysik

SRO - har brug for hjælp!

07. februar 2013 af EHVJ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er igang med SRO - og har brug for noget hjælp til at få løst nogen opgaver, og håber på at i kunne hjælpe :)

Jeg har emnerne: Fysik, der er hovedefaget og matematik som side fag. Emnet er Harmoniske svingninger med Fjedre og Penduler.

 

Jeg har desværre meget, meget lidt viden inde for Mindste Kvadratrods Metoden - den skal bevises og med den bestemme de konstanter, der indgår i en matematisk beskrivelse af de undersøgte svingninger. Det vil være rigtig rart hvis beviset er simpelt formuleret! :)

Filen er lagt ind nederst.

 

Så har jeg en opgave, jeg heller ikke har kunne klare:

Bestem den løsning til differentialligningen y''=-9, hvis graf går gennem punktet A = (pi, 5), og hvor tangenten i A har hældnings koefficienten a = 12

Det vil være rart hvis det kan være godt beskrevet!

 

Henvisninger til eventuelle gode steder at se - er meget velkommen også!

Håber at i kan hjælpe mig, da jeg har stor brug for hjælp. Mange tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2013 af papas (Slettet)

f ' =∫9dx = 9x+k

f =∫(9x+k)dx = 9x2/2+kx+m

f ' (π) = 9π+k=12          k=

f(π)=5     m=


Svar #2
07. februar 2013 af EHVJ (Slettet)

#1 er det svar angående opgaven? (y''=-9)

Hvad med m og k?

k gives vel ved at isolere k i 9π+k=12?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. februar 2013 af papas (Slettet)

ja

 


Svar #4
07. februar 2013 af EHVJ (Slettet)

Tak skal du ha'!:)

 

Men hvad med M? jeg forstår ikke helt hvordan den skal kunne findes hvis man ikke kan isolere i fx. formlen?


Skriv et svar til: SRO - har brug for hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.