Matematik

Skæringspunkt af trekant i cirkel

07. februar 2013 af igelsias (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen, jeg sidder inde med den opgave at skulle finde skæringspunktet i en trekant inde i en cirkel (håber det gav mening ;) ) Jeg har regnet den første del af opgaven så har alle længderne for trekanten (opgavebeskrivelse)

Der er givet en cirkel med centrum C og radius 10 km. På tangenten til cirklen i punktet Q ligger der et punkt P, således at [PQ] er en femtedel af radius. Linjen PC skærer cirklen i punktet R. Bestem [CP] og [RP].

Håber det var til at forstå og jeg takker hvis i har lyst til at give jer tid til at hjælpe :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Din indledende beskrivelse er håbløs, men det sidste afsnit giver mere mening.

Trekanten PQC er retvinklet med kateterne |PQ| = r/5 og |QC| = r . Benyt Pythagoras til at beregne hypotenusen |PC| , og beregn så |RP| = |PC| - r .


Svar #2
07. februar 2013 af igelsias (Slettet)

Jeg siger mange gange tak for svaret, jeg prøver det lige ad for at se om det går op :)


Svar #3
07. februar 2013 af igelsias (Slettet)

Og det gjorde det så! igen tak for hjælpen og fantastisk forklaret! :)

 


Skriv et svar til: Skæringspunkt af trekant i cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.