Matematik

finde f´(x) af f(x). stærkt brug for hjælp!

07. februar 2013 af frederikheegaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

udregninge af f´(x) fo følgende:

de er begge svære,nogen der kan hjælpe med dette?

 

f(x) = 7/x - 2x 

og

f(x) = 3x3 - 2x2 / x


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt den generelle formel

(a·xn)' = a·xn-1

Er den sidste funktion

f(x) = (3x3 - 2x2) / x  ? Reducer funktionsudtrykket og differentier så.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2013 af KaldmigKalle (Slettet)

f'(x) for den første er -7/x^2  - 2

f'(x) for den anden er 9x^2   - 2

 

mvh

Muhammed


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2013 af ChemistryIsKey

1)

Benyt kvotientreglen, altså

      h(x) = f(x) / g(x)

      h'(x) = (f'(x) * g(x) - f(x) * g'(x)) / (g(x))2

Altså

      f(x) = 7 / x

      f'(x) = ((7)' * x - 7 * (x)') / x2 = (0 * x - 7 * 1) / x2 = -7 / x2

Anvendes herefter differensreglen (egentlig sumreglen) fås nu

      h(x) = f(x) - g(x)

      h'(x) = f'(x) - g'(x)

Altså

      f(x) = 7 / x - 2x

      f'(x) = -7 / x2 - 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2013 af mathon

@#0

              f(x) = 7/x - 2x
                                        
f(x) = 7/(x - 2x)
                         eller
                                         f(x) = (7/x)   -   2x  ??

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2013 af ChemistryIsKey

2)

      f(x) = (3x3 - 2x2) / x = 3x2 - 2x

Anvendes 'nax' reglen på begge led fås, at

      f(x) = axn

      f'(x) = naxn-1

Altså

     f(x) = 3x2 - 2x1

     f'(x) = 2 * 3x2-1 - 1 * 2x1-1 = 6x1 - 2x0 = 6x - 2 * 1 = 6x - 2


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2013 af mathon

 @#0                

                       f(x) = 3x3 - 2x2 / x

                                        f(x) = 3x3 - (2x2 / x)
                         eller
                                         f(x) =
(3x3 - 2x2) / x  ??


Svar #7
07. februar 2013 af frederikheegaard (Slettet)

Tak for svarene ! det har hjulpet MEGET !

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Og det er jo så, fordi der er tale om funktionen

f(x) = (3x3 - 2x2) / x = 3x2 - 2x

I begge opgaver kan reglen for differentiation af en potens benyttes, som angivet i #1.


Skriv et svar til: finde f´(x) af f(x). stærkt brug for hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.