Fysik

Specifik varmekapacitet for jern

08. februar 2013 af CSSK (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en rapport om Specifik varmekapacitet for messing og jern, det hele har gået godt indtil nu, hvor jeg til sidst skal beregne specifik varmekapacitet for jern.

Jeg har for messing fået:

messing:

c · 0,20939kg · 77,6K = 4186J/kg·K · 0,29090kg · 3,93K + c · 0,10307kg · 3,93K

c = 302,05J/kg·K

det vil sige at vi har en afvigelse på

· 100% = 22,5% (da den teoretiske værdi er 390J/kg*K) Dette stemmer overns med de andres resultater.

 

For jern har jeg:

jern:

c · 0,080kg · 80,8K = 4186J/kg·K · 0,27447kg · 2,2K · 390J/kg·K · 0,10307kg · 2,2K

Resultatet skal give

c = 415,163J/kg·K

så  der er en afvigelse på

· 100% = 7,74%

Jerns varmekapacitet skal være 452J/kg*K

 

Men jeg får ikke det samme, altså ikke 415,163J/kg*K- kan nogen se hvor jeg har lavet en fejl?

Forslag modtages med tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det vil nok hjælpe, hvis du for jernforsøget skriver

c · 0,080kg · 80,8K = 4186J/kg·K · 0,27447kg · 2,2K + 390J/kg·K · 0,10307kg · 2,2K
                                                                                    |
                                                                      (plus i stedet for gange)

så fås cjern = 404,7 J/kg/K


Skriv et svar til: Specifik varmekapacitet for jern

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.