Kemi

Beregne syremængde.

10. februar 2013 af erlingfpedersen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvor mange kilo konc. svovlsyre (vægtfylde 1,84) skal der hældes i 100 liter vand for at opnå en pH på 2,4.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2013 af ChemistryIsKey

     [H3O+] = [H2SO4] = 10-pH = 10-2.4 = 0.00398 mol/L

     n(H2SO4) = 0.00398 mol/L * 100 L = 0.398 mol

     m(H2SO4) = M * n = 98.08 g/mol * 0.398 mol = 39.04 g = 0.003904 kg

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. februar 2013 af mathon

[H3O+] = 10-pH = 10-2,4 =

molariteten af  konc. svovlsyre (96%)

                                    c = 0,96 • (1840 g/L) / (98,077 g/mol) = 18,0103 mol/L


                                                      V • (18,0103 M) = (100 L) • (0,000221 M)

                                                      V = (0,000221 / 18,0103) • (100 L) = 0,001227 L
med massen
                                                      m = (0,001227 L) • (1,84 kg/L) = 0,002258 kg

 


Skriv et svar til: Beregne syremængde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.