Fysik

Betydning af s(t) = ½at^2 + v0t + s0

10. februar 2013 af moejojojo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

nogen der kan skrive hvad de forskellige bogstaver angiver s(t) = ½at^2 + v0t + s0?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2013 af mathon

          
                       s er vejlængden (spatium)    målt i m

                       a er den konstante acceleration    målt i m/s2

                       t er tiden   målt i sekunder

                       v0 er begyndelsesfarten nålt i m/s     (velocitas)

                       s0 er den den tilbagelagte strækning til tiden t = 0

 

 

                        s(t) - s0 = Δs(t) = (1/2)•a•t2 + v0•t = (1/2)•(v+v0)•t
 

 

 

                     

      


Svar #2
10. februar 2013 af moejojojo (Slettet)

tak

men hvordan insætter jeg

Standselængden 40,7m -30,6m = 10,1 m og

starthastighed når den er 50 km/t er det noget jeg evt. skal regne om på


Svar #3
10. februar 2013 af moejojojo (Slettet)

har kun disse to informationer ved ik li hvorn de passer ind :(


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. februar 2013 af mathon

 

           v0 = 50 km/h = (50/3,6) m/s) = 13,8889 m/s


Svar #5
10. februar 2013 af moejojojo (Slettet)

s= 10,1 m
t=Kmt til tid:  afstand / hastighed 10,1 / 50= 0,2 sekunder
a= 13,9 ms/0,2 sek=69,5 m/s2
v0 =Kmt til m/s : 50/3,6=13,9 m/s
so=0

s(t)=0,5*10,1*0,22+13,9*0,2+0=2,9 km/t
passer dette??:I


Skriv et svar til: Betydning af s(t) = ½at^2 + v0t + s0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.