Matematik

Regning med mål og vinkler

10. februar 2013 af Ceerial (Slettet)

Det er en del år siden jeg har arbejdet med mål og vinkler. Og selvom det måske er simplet og let nok, kan jeg intet huske om det. Og vi får ikke gennemgået noget om det i klassen, da de regner med at det er noget man allerede kan.

Og det kan jeg sikkert også, men jeg kan bare ikke huske det.

Er der nogen der kan kigge på denne opgave og give mig en beskrivelse af hvad jeg skal gøre for at besvare spørgsmålene, gerne helt fra bunden:

http://imgur.com/iQ5Gmfv

Vedhæftet fil: IMG_1144.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2013 af peter lind

Find vinklen af at summen af vinklerne i en trekant  er 180º

makshøjde er længden fra A til jord/gulv -loftshøjde- højde af spærfod


Svar #2
11. februar 2013 af Ceerial (Slettet)

Det må jeg indrømme jeg ikke helt forstod.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) Vinkel A er vinkel i en retvinklet trekant, hvor man foruden den rette vinkel også kender den ande spidse vinkel. Benyt, at vinkelsummen i en trekant er 180º.

b) Den maksimale højde i rummet er lig med den maksimale lodrette dimension (2615mm) minus loftets højde (1850mm) minus højden af en spærfod (95mm).

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. december 2013 af 123434 (Slettet)

A) 180-43-23=112 grader

b) 2615mm-1850mm-95mm=670mm=0,67 m

Kan det passe? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. december 2013 af 123434 (Slettet)

Hvor lang er spærfodens overkant?

Er det bare

2615mm-1850mm?


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. december 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

A) er forkert. Vinkel A er en spids vinkel i en retvinklet trekant, hvor man kender den anden vinkel p 25º .

b) (2.2) er korrekt.

#5

Nej, det er ikke korrekt.

Svaret er

h/tan(45º) + h/tan(25º) ,

hvor h er svaret fra 2.2 (b).


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. december 2013 af 123434 (Slettet)

0,67/tan(45)+0,67/tan(25)=2,1 m


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. marts 2015 af craazy (Slettet)

Hej har samme opgave og forstår ikke spørgesmålet med hvor lang er spærfodens overkant ?

Kan i hjælpe mig ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Spærfodens overkant er i niveau med gulvet i tagrummet. Man skal beregne længden af denne overkant. Den er den vandrette side i den indre trekant mellem de grønne spær på tegningen. Fremgangsmåden er forklaret ovenfor.


Skriv et svar til: Regning med mål og vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.