Fysik

Betydning af Ekin = (1/2)•m•v2

10. februar 2013 af moejojojo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ekin = (1/2)•m•v2
hvad symbolisere bogstaverne?

og hvordan finder man m & v2?:-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2013 af JSmaakjær (Slettet)

½ er blot en konstant du ganger på! :) m = masse i kg. V^2 = hastigheden målt i m/s.


Svar #2
10. februar 2013 af moejojojo (Slettet)

tak :D

hvor mange procent forøges bilens kinetiske energi med er det så 

0,5*10,1*8,97=45 %? :I


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. februar 2013 af mathon

 

               Ekin = den kinetiske energi = bevægelsesenergien

               m = massen i kg

               v er farten i m/s


Svar #4
10. februar 2013 af moejojojo (Slettet)

tak :) passer opagven i #2 


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. februar 2013 af mathon

 

                              Nej


Svar #6
10. februar 2013 af moejojojo (Slettet)

Hvordan finder man så procenten ? :(


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. februar 2013 af mathon

 

                            ((v2/v1)2 - 1)•100%


Svar #8
11. februar 2013 af moejojojo (Slettet)

hvorfor - 1?

 


Svar #9
11. februar 2013 af moejojojo (Slettet)

En normal personbil vejer ca. 1500 kg
Har en fart på 32, 3km/h /3,6= 8,97m/s
Og en bremselængde på 10,1m

1. hvordan beregner jeg Ekin før og Ekin efter?
2. hvordan kan jeg lave bilens kinetiske energi om til Procent?

Kan du løse denne opgave ?


Skriv et svar til: Betydning af Ekin = (1/2)•m•v2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.