Matematik

Til til at finde f'(x) og sætte f'(x)=0

11. februar 2013 af hondamarc (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, jeg har fået til opgave at finde f'(x) eller h'(x) som jeg har valgt at kalde den, og har forsøgt at mig frem som man kan se her under. Jeg er i tvilv om jeg har gjort det rigtigt og ønsker hjælp til at finde ud af det inden jeg går i gang med de andre så jeg ikke også laver dem forkert hvis det er tilfældet med nedenstående eksempel.

På forhånd tak.

 

h(x)ln(x2-4x+2)

 

g(x)= x2-4x+2
f(x)=ln(x)
g’(x)=2x-4
f’(x)1/x
f’(g(x))=  1/((x^2 )-4x+2)
h’(x)=  1/((x^2 )-4x+2*(2x-4))

 

og så h'(x) = 0


h’(x)=  1/((x^2 )-4x+2*(2x-4))=0
h’(x)= (x^2 )-4x+2*(2x-4)=1*0
h’(x)= (x^2 )-4x+2*2x-4=6
h’(x)= x^2=2-2x+4x
h’(x)= x^2=2+2x
h’(x)= ?-2x+x?^2=2
h’(x)= x=2


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2013 af mathon


                      h(x) = ln(g(x))                       g(x) = x2-4x+2           g '(x) = 2x-4

 

                      h '(x) = ln '(g(x)) • g '(x) = (1/g(x)) • g '(x) = (1/(x2-4x+2))(2x-4)


                                                 2x-4   
                                  h '(x) = ----------         x∉{2-√(2);2+√(2)}
                                              x2-4x+2

 

 


Svar #2
12. februar 2013 af hondamarc (Slettet)

Tak for svar :) men forstår ikke det nederste?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

da x2-4x +2 er i brøkens nævner, så kan x ikke være løsningerne til den andengradsligning, da man ikke kan dividere med nul.


Svar #4
12. februar 2013 af hondamarc (Slettet)

Okay tror jeg er ved at være med nu. Dvs. der ingen nulpunkter er ikke?

Hvad med dette eksempel, der vil man godt kunne sætte h'(x)=0 eller hvad?

2.  e^(-2x^2+5x+3)

f(x)= e^x
g(x)= -2x^2+5x+3
f ’(x)= e^x
g ’(x)= -4x+5
f’(g(x))= e^(-2x^2+5x+3)

h’(x)= e^(-2x^2+5x+3)*(-4x+5)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2013 af LLLLLLLLLLLLLLLL

#3

 så kan x = 2-√(2) ∨ x = 2+√(2) ikke være løsninger..


Svar #6
16. februar 2013 af hondamarc (Slettet)

Hvad med dette eksempel, der vil man godt kunne sætte h'(x)=0 eller hvad?

2.  e^(-2x^2+5x+3)

f(x)= e^x
g(x)= -2x^2+5x+3
f ’(x)= e^x
g ’(x)= -4x+5
f’(g(x))= e^(-2x^2+5x+3)

h’(x)= e^(-2x^2+5x+3)*(-4x+5)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar 2013 af mathon

 

                   h(x) = e-2x^2+5x+3   

                   h(x) = f(g(x)) med       
                                                       f(x) = eg(x)               g(x) = -2x2+5x+3           g '(x) = -4x + 5

                  
                   h '(f(x)) = f '(g(x)) • g '(x) = eg(x) • g '(x) = e-2x^2+5x+3 • (-4x + 5)


Svar #8
16. februar 2013 af hondamarc (Slettet)

Vil man kunne sætte ligningen = 0 ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, man kan løse ligningen h '(x) = 0 . Man benytter nulreglen og man benytter at en eksponentialfunktion aldrig er 0.


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. februar 2013 af mathon

    fortegnet for h '(x) bestemmes således
                                        udelukkende af x-værdien i størrelsen (-4x + 5)

                                        


Svar #11
16. februar 2013 af hondamarc (Slettet)

Okay tak for svar :)

 

ved du om dette korrekt

6) e^(x^2-2)*ln(x^2-2)


f(x)=e^x
g(x)= x^2-2
f ’(x)= e^x
g’(x)= 2x
f ’(g(x))= e^(x^2-2)
h’(x)= e^(x^2-2)*2x
og
f(x)= ln(x)
g(x)= x^2-2
f ’(x)=1/x
g’(x)= 2x
f ’(g(x))= 1/(x^2-2)
h’(x)=  1/(x^2-2)*2x

(e^(x^2-2)*2x)*(1/(x^2-2)*2x)

Jeg har lagt de 2 sammen.


Svar #12
16. februar 2013 af hondamarc (Slettet)

Svar #10

hvad vil det komme til udtryk, kan du måske give et eksempel ?


Brugbart svar (1)

Svar #13
16. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ligningen h '(x) = 0 , hvor h(x) = e-2x^2+5x+3 , fører til ligningen

h '(x) = e-2x^2+5x+3 · (-2x2 + 5x + 3)' = e-2x^2+5x+3 · (-4x + 5) = 0 .

Da e-2x^2+5x+3 > 0 for alle x, er ligningen ensbetydende med -4x + 5 = 0 , dvs x = 5/4 .

 


Svar #14
17. februar 2013 af hondamarc (Slettet)

Vil det så sige at i denne ligning er x= 0 og x= -1/4 eller skal jeg kun bruge noget af ligningen igen?

 

3) 2x^2+ln(2x)

f(x)= ln(x)
g(x)= 2x
f ’(x)= 1/x
g’(x)= 2
f ’(g(x))= 1/2x
h ’(x)= 1/2x*2

Tilsammen 2x^2+1/2x*2

2x^2+1/2x*2=0
4x^2+1=0

x= 0 og x= -1/4


Brugbart svar (1)

Svar #15
17. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Med f(x) = 2x2 + ln(2x) er f '(x) = 4x + (1/x) , så ligningen f '(x) = 0 er da

4x + (1/x) = 0 , x > 0 , dvs

4x2 + 1 = 0 , x > 0 , eller

(2x)2 + 1 = 0 , x > 0 .

Da x2 ≥ 0 for alle x, er (2x)2 + 1 > 0 for alle x, og ligningen f '(x) = 0 , x > 0 har derfor ingen løsning.


Svar #16
18. februar 2013 af hondamarc (Slettet)

Mange tak for alt hjælpen :) lige et sidste spørgsmål bare så jeg er 100% sikker, hvad finder man får man sætter f '(x)= 0 ?


Skriv et svar til: Til til at finde f'(x) og sætte f'(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.