Fysik

en bold kastes lodret op i luften. Bolden vejer 120 g, og dens hastighed er 14 m/s. Hvor højt når bolden op?

13. februar 2013 af blobbi (Slettet)

en bold kastes lodret op i luften. Bolden vejer 120 g, og dens hastighed er 14 m/s. Hvor højt når bolden op?
Hvordan regner jeg det ud og hvad for en formel skal jeg bruge? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. februar 2013 af ChemistryIsKey

Du skal anvende energibevarelse. I toppunktet vil bolden stå helt stille og al energien vil være potentiel energi. Denne energi omdannes dog til kinetisk energi, når bolden atter kommer tilbage til jorden. Derfor kan bevarelsen altså udtrykkes som

     Ekin = Epot

     0.5 · m · v2 = m · g · h

og højden bliver altså

     h = v2 / (2g) = (14 m/s)2 / (2 · 9.82 m/s2) = 9.98 m ≈ 10 m

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2022 af lordlop12

Forstår ikke, hvor kommer 2 fra?


Skriv et svar til: en bold kastes lodret op i luften. Bolden vejer 120 g, og dens hastighed er 14 m/s. Hvor højt når bolden op?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.