Fysik

Hjælp med indre modstand

14. februar 2013 af Sasjadacke (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er i gang med at skrive en opgave om Ri og afladning. Jeg skal have fundet den indre modstand og spændingsforskellen i to elementer. 

5,1 ohm (de to modstande i parrallel)

1,595 V (tomgangsspænding) EMK

1,520 V (den belastede spændning)

1,520  V / 5,1 ohm = 0,298 A
1,595 V - 1,520 V = 0,075 V
0,075 V / 0,298 A = 0,252 Ohm (den indre modstand)


Et Spændingsfald = 0,298 A

- Jeg er meget i tvivl om hvad jeg har gjort forkert, da jeg skal have et spændingsfald i V og ikke i A. Så hvis nogle kunne fortælle mig hvad jeg har gjort galt og måske komme op med beregning af de forskellige ting: Fx. V * A = W. Og derfor er jeg også i tvivl om de 0,252 ohm, da som sagt V * A = W og ikke i ohm. På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2013 af peter lind

Hvorfor kan man ikke give ordentlig besked om opgaven ? Det fremgår ikke af det du skriver hvor du ar brugt V*A. Det giver i hvert fald ikke nogen modstand.  Jeg er heller ikke klar over kredsløbet.


Svar #2
14. februar 2013 af Sasjadacke (Slettet)

Top craft elementet. (batteri fra aldi)

5,1 ohm (de to modstande i parrallel) (Målt på ohmmeter)

1,595 V (tomgangsspænding) EMK (Målt på voltmeter)

1,520 V (den belastede spændning) (målt på voltmeter)

1,595 V - 1,520 V = 0,075 V (spændingsforskellen)

Efter her er der noget der går galt.
Nedstående: V * A = W  plejer det at være, men ved ikke hvorfor jeg har fået det i ohm.
Så er det fordi at jeg skal regne de 0,252 som nok er i W om til ohm derefter også regne videre? Og hvordan?

0,075 V / 0,298 A = 0,252 Ohm (den indre modstand)

Og er det nedstående her ikke en regnefejl? - Jeg mener: V * ohm = A? Det skal være i V så skal
Jeg lave endnu et regnestykke hvor jeg omregner A om til V? Og hvordan?

1,520  V / 5,1 ohm = 0,298 A

Et Spændingsfald = 0,298 A (dette skulle være et spædningsfald i V og ikke i A)


Håber det var bedre at arbejde med.

______________________________________________________________________________________


Svar #3
14. februar 2013 af Sasjadacke (Slettet)

Det er et 1,5 V batteri


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. februar 2013 af mathon

                     I = Upol / Ry = (1,520 V) / (5,1 Ω) = 0,298 A

 

                     ε = Ri • I + Upol

                     Ri = (ε - Upol) / I

                     Ri = ((1,595 V) - (1,520 V)) / (0,298 A)

                     Ri = ((1,595 Ω·A) - (1,520 Ω·A)) / (0,298 A) = 0,252 Ω


Skriv et svar til: Hjælp med indre modstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.