Kemi

udregning af log

14. februar 2013 af falentin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

 

Jeg skal udregne følgende:

 

2,0 * 10--7

Jeg er ikke specielt venner med min lommeregner. så søger egentlig hjælp til hvordan jeg skal taste det ind på lommeregner eller alternativt i et excelark.

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. februar 2013 af mathon

tast
                      log(2*10^-7)
        eller
                      log(2EE-7)
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. februar 2013 af NejTilSvampe

Mener du 

2,0 * 10^7  ?

Det er let. 10^7 , betyder 10 ganget med 10, 7 gange. Med andre ord, det er et 1-tal, med 7 0'er bag.

10^7 = 10,000,000      ti millioner.

Og 2 gange ti millioner, er 20 millioner.

20,000,000


Svar #3
14. februar 2013 af falentin (Slettet)

Hej mathon

er vi enig om at resultatet er 6,6989?

eller har jeg tastet forkert?


Brugbart svar (2)

Svar #4
14. februar 2013 af mathon

 

                       resultatet er -6,6990     :-)


Svar #5
14. februar 2013 af falentin (Slettet)

Tak

Er det muligt at udregne det i excel?

Brugbart svar (1)

Svar #6
14. februar 2013 af mathon

 

                       Ja


Svar #7
14. februar 2013 af falentin (Slettet)

Hvordan? :-)

Brugbart svar (1)

Svar #8
14. februar 2013 af NejTilSvampe

#5 -

Du bruger:

=log(2,0*10^-7)


Brugbart svar (1)

Svar #9
14. februar 2013 af mathon

se

Vedhæftet fil:log i excel.xls

Brugbart svar (1)

Svar #10
15. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man har

log(2·10-7) = log(2) + log(10-7) = log(2) - 7 = 0,301030 - 7 = -6,698970


Skriv et svar til: udregning af log

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.