Matematik

Geometri

14. februar 2013 af Ferhat2765 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg har fået en opgave der ser således ud:

Figuren viser en trappe, hvor trinhøjden er 142 mm, og trinbredden er 330 mm

a) Bestem trappens vinkel v.

En trappe er god at gå på, når trinbredden + 2 gange trinhøjden ligger mellem 610 mm og 630 mm (trappereglen)

b) Mellem hvilken grænse skal trinhøjden på en trappe med 330 mm brede trin ligge, hvis trappereglen skal overholdes?

Jeg har svaret følgende:

a) Tan v = (142/330)

v = Tan-1(142/330)

b) 630-330/2=150

610-330/2=140

Mit spørgsmål lyder således:

Jeg er ikke sikker på om det er rigtig regnet. Derfor vil jeg spørge om der er nogle der hurtigt kan kigge på det. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) er rigtigt, men den skal regnes færdig.

b) der skal gælde

610 ≤ b + 2h ≤ 630

Her er b = 330 , så der skal gælde

610-330 ≤ 2h ≤ 630 - 330 ,

Det ser ud til, at du har fundet grænserne korrekt. Der skal dog benyttes parenteser i dine udtryk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. februar 2013 af ChemistryIsKey

Jeg er ret sikker på, at punkt a skal være

      v = tan-1(330 / 142) = 66.72º

da tangens er modstående katete over hosliggende. Det kommer selvfølgelig an på, hvilken vinkel, der efterspørges, men det er svært at afgøre uden en skitse.

Punkt b ser helt rigtig ud! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er vel tale om trappens vinkel med vandret, og det er den vinkel, som trådstarter har beregnet i #0.

Trinhøjden er den modstående katete, og bredden er den hosliggende katete.

Det er Opg 8. i dette opgavesæt

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF06/Eksamen/Opgaver/060829_opgave_2HF_062_matC.ashx

hvor det tydeligt er vist, hvilken vinkel der er tale om.


Svar #4
14. februar 2013 af Ferhat2765 (Slettet)

Jeg takker mange gange for jeres hjælp.

Det hjalp rigtig meget. 


Svar #5
15. februar 2013 af Ferhat2765 (Slettet)

Men er lidt forviret nu. Fordi Andersen11 og qewrett i siger ikke helt det samme. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er klart fra figuren i opgaven, at din beregning i #0 er korrekt. Du skal blot regne vinklens gradtal ud.

Opstillingen i #2 er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. februar 2013 af ChemistryIsKey

Det er rigtigt Andersen - det er mig der er galt på den.. Jeg havde forestillet med, at trappen gik opad og ikke nedad :-)


Svar #8
15. februar 2013 af Ferhat2765 (Slettet)

Mange tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Trappen går nedad, hvis man går den anden vej. Det, der er afgørende, er trinbredden og trinhøjden. De er det samme, uanset om man vælger at gå op eller ned ad trappen.


Svar #10
15. februar 2013 af Ferhat2765 (Slettet)

Mange tak


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.