Matematik

En produktion falder på et tidspunkt med 22% om året. hvilket procentvist månedligt fald svarer det til?

15. februar 2013 af 2g,eren (Slettet) - Niveau: B-niveau

Godaften :-)

Jeg har fået stillet følgende opgave:

En produktion falder på et tidspunkt med 22% om året. Hvilket procentvist månedligt fald svarer det til?

Jeg ville umiddelbart sige 22/12 = 1.8333 

Men det er facitlisten ikke enig med mig i.

Har brug for hjælp venner :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nej, man skal løse ligningen

(1 - r)12 = 1 - 0,22 , dvs

r = 1 - (1-0,22)1/12


Svar #2
15. februar 2013 af 2g,eren (Slettet)

Tak for hjælpen :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Diskriminanter benytter man ved løsning af 2.-gradsligninger. Denne opgave har intet med 2.-gradsligninger at gøre. Opgaven er løst i #1. Det drejer sig om at regne færdig. Der er heller ikke noget x at finde. Beregn det månedlige procentuelle fald r.


Svar #4
15. februar 2013 af 2g,eren (Slettet)

Det er fordi jeg også er i gang med et par 2-grads opgaver - undskyld :-)


Skriv et svar til: En produktion falder på et tidspunkt med 22% om året. hvilket procentvist månedligt fald svarer det til?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.