Kemi

Beregning af elektronegativitet

16. februar 2013 af findus96 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej venner :D

Jeg har et liiille sprøgsmål: Jge skal finde elektronegativitet i nogle forskellige forbindelser, og jeg er blevet lidt i tvivl om man skal regne H to gange i H2O?? Er ret forvirret her.

Jeg ved H2O er polært og det er klart mest tydeligt polært når man kun regner med H en gang. Er det rigtigt??

 

Eksempel:

H2 = 2,1    O = 3,5     ?EN = 1,6

H2 = 4,2    O = 3,5     ?EN = 0,7

 

Hjælp, så bliver jeg rigtig glad :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2013 af mathon


       det er vel for at analysere bindingstypen,
       hvorfor forskellen i elektronegativitet er vigtig

 

           H2         H - H     helt symmetrisk molekyle

    
            1,4   1,4
          H  - O -  H               hvor O er det mest elektronegative, hvorfor de to fælles elektronpar
                                         er trukket over mod O-atomet, så H2O-molekylet bliver polært. Desuden
                                         er valensvinklen 104,5º, hvilket jeg ikke kunne vise her.


Svar #2
16. februar 2013 af findus96 (Slettet)

nej overhovedet ikke, spørgsmålet var lidt forvirrende skrevet op.

Men kort sagt hvilken af de to udregninger af elektronegativiteten, jeg har lavet med H2O, er den rigtige måde??

 


Skriv et svar til: Beregning af elektronegativitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.