Fysik

Kulforbrug pr. døgn

18. februar 2013 af 384106 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En kulfyret kraftværk producerer el med effekten 500 MW

Beregn kulforbruget pr. døgn, når der fyres med kul med brændværdien 29 MJ/kg og værkets virkningsgrad er 42%?

η = Enyt / ETil 

Men jeg er ikke sikker på det er den formel, og er ikke sikker på hvordan det lige skal regnes ud. Håber en kan hjælpe..


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. februar 2013 af mathon

29 MJ/kg = 8,05556 MWh / ton

                             η = Pnyt / PTil

                             0,42 = Pnyt / PTil

                             Ptil = Pnyt / 0,42 = (500 MW) / 0,42 = 1190,48 MW

         døgnforbrug af kul

                             E = PTil • t = (1190,48 MW) • (24 h) = 28571,50 MWh

                             mkul = (28571,50 MWh) / (8,05556 MWh / ton) = 3,55·103 ton

           


Skriv et svar til: Kulforbrug pr. døgn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.