Matematik

Mindste førstekoordinat?

19. februar 2013 af msr95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave der lyder på følgende:

 

Ligningen for den tangent t1 til grafen for f, der går gennem det skæringspunkt P, der har den mindste førstekoordinat, skal bestemmes.

 

Jeg har funktionen: f(x) = ((1)/(4))x^(3)-x^(2)-x+4

 

Men problemet er, at jeg slet ikke forstår, hvad der menes? Mindste førstekoordinat, hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Skæringspunkt med hvad? Er det tangentens skæringspunkt med x-aksen? Formuler hele opgaven. Skriv det mere læseligt

f(x) = (1/4)·x3 - x2 -x +4


Svar #2
20. februar 2013 af msr95 (Slettet)

Opgaven lyder således:

 

Opgave 1

Der er givet funktionen f(x) = (1/4)·x^3 - x^2 - x +4

 

a) Tegn grafen for f, og bestem koordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen.

b) Bestem ligningen for den tangent t1 til grafen for f, der går gennem det skæringspunkt P, der har den mindste førstekoordinat.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Start med at løse ligningen f(x) = 0 . Sorter rødderne og kald den mindste rod for x0 .

Beregn f '(x0) og opstil nu tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0)

hvor man benytter, at x0 er en rod i f(x) .


Skriv et svar til: Mindste førstekoordinat?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.