Fysik

Fysik opgave, masse. HASTER

20. februar 2013 af N007 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej nogen der vil hjælpe med denne opgave

En ballon fyldes med tør atmosfærisk luft indtil trykket er p, temperaturen er t og volumen er V.

Data: 

p=1,05*10^5 Pa

V= 4,5 L

t= 25*C

a) Beregn massen af luft i ballonen

Jeg tror at det er denne formel der skal bruges p= m/V --->   m=p*V

også har jeg sat tallene ind

(1,05*10^5 Pa)*4,5L= 472500 Pa/L ??? (synes nu ikke det ser helt rigtigt ud :s) Det burde stå i kg/g.....

 

b) Beregn massen af helium i ballonen

Skal jeg så bruge Volumen og massen af luft i ballonen??

 

Nogen der vil hjælpe? Det haster..


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2013 af peter lind

Du forveksler tryk med massefylde. Der gælder P*V = n*R*T n antal mol, R gaskonstanten T temperaturen  i grad Kelvin


Svar #2
20. februar 2013 af N007 (Slettet)

Nåår, men hvordan beregner jeg massen udefra den formel??

Er det ved at isolerer n og derefter beregne m=M*n ???? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. februar 2013 af peter lind

Ja


Svar #4
20. februar 2013 af N007 (Slettet)

Tak! :-)
Er det sådan n skal isoleres? n= p*V/R*T

Brugbart svar (1)

Svar #5
20. februar 2013 af peter lind

ja


Svar #6
20. februar 2013 af N007 (Slettet)

Super :-)) jeg er total blank med spørgsmål b, kan du også hjælpe med den?

Brugbart svar (1)

Svar #7
20. februar 2013 af peter lind

 princppet skulle det kunne gøres på samme måde; men her mangler jo mange oplysninger


Svar #8
20. februar 2013 af N007 (Slettet)

Okay, men lige et sidste spørgsmål... Hva er den Molare masse af luft? :s

Brugbart svar (1)

Svar #9
20. februar 2013 af peter lind

Det må du slå op  en tabel eller din bog


Svar #10
20. februar 2013 af N007 (Slettet)

Jeg har prøvet, men synes ikke det ser rigtig ud
n= p*V/R*T
(1,05*10^5 Pa * 4,5 L) / (8,31 Pa*m3/mol*K * 298 K) = 16944043,32 mol skal det give et så stort tal?

Svar #11
20. februar 2013 af N007 (Slettet)

Er der nogen derude der har lyst til at hjælpe? Jeg forstår det virkelig ikke :-(

Brugbart svar (1)

Svar #12
20. februar 2013 af peter lind

Du bruger rumfanget i liter og gaskonstanten har enheden m3 Ved stuetemperatur skal en mol fylde ca 22 liter, så det er ikke den eneste forklaring


Skriv et svar til: Fysik opgave, masse. HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.