Matematik

Tigre i indien - mangler hjæælp!

20. februar 2013 af darkduck (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået opgave:

I en model er udviklingen i antallet af tigre i Indien bestemt ved
 

f(x) = 3600 * 0,8544^x

 

a) bestem f(0), og bestem halveringskonstanten for f(x)

jeg har fundet f(0) ved at sige: f(0) = 3600 * 0,8544^2 = 3600 - men hvordan finder jeg halveringskonstanten?

 

b) Benyt modellen til at bestemme den årlige væksterate for antallet af tigre i Indien

Har jeg ikke svaret på endnu, men søger stadig hjælp!

 

Håber jeg kan få en løsning muligt

 

MvH Nikolaj


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2013 af peter lind

a) Du kan slå en færdg formel op  dn bog alternativ løs lignngen  ½f(x) = f(x+x½)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2013 af Andreww (Slettet)

a) T1/2 = log(1/2)/log(a)

b) Vækstraten er netop 0.8544


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den årlige vækstrate r er ikke konstanten a, men derimod gælder der

a = 1+r ,

og da a < 1 , er vækstraten negativ, r = -0,1456 = -14,56%


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2013 af Andreww (Slettet)

#3

Selvfølgelig, - tak for rettelsen.


Svar #5
21. februar 2013 af darkduck (Slettet)

Det vil sige at til opgave b skal jeg trække 1 fra 0,8544 og derefter omregne til procent?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er gjort i #3.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2014 af måske1 (Slettet)

Hej, jeg sidder med samme opgave. 

I c) skal man give en fortolkining af tallet f '(5), hvad betyder det? Er det hvor mange tigre det er faldet med efter 5 år?  


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts 2014 af peter lind

Nej Det er hvor mange tigre, der forsvinder pr. år efter 5 år


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. marts 2014 af måske1 (Slettet)

Okay, tusind tak 


Skriv et svar til: Tigre i indien - mangler hjæælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.