Matematik

Sin relationer. Udregning af vinkler.

21. februar 2013 af idakive (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg er kommet lidt i en kattepine.. 

Jeg har en opgave, som lyder sådan: 

I en trekant ABC er M midtpunkt af siden AC. Det oplyses at:

|AB| = |AM| = 3  &  |BM| = 4

Beregn vinklerne A, B og C i trekanten ABC samt lngden af siden BC.

 

Mit spørgsmål er så, hvordan jeg bruger sin relationer i den her sammenhæng? Jeg har programmet TI Interactive. (Jeg er ikke så god til at bruge det).

Hvis nogen kan skærer det ud i pap for mig, så vil det bare være dejligt! :-)



INGEN INDVIKLEDE FORKLARINGER TAK :D

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2013 af mathon

                             

                                         2•32 - 42     1
                         cos(A) =  ----------- =  ---
                                            2•32         9

 

                         a2 = 62 + 32 - 2•6•3•cos(A) = 45 - 36•(1/9) = 41


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kender alle tre sider i trekant ABM og kan derfor beregne vinklerne i denne trekant ved at benytte cosinusrelationerne.

Man fr derved beregnet vinkel A i trekant ABC. Desuden finder man vinkel AMB, så men kender derved vinkel BMC i trekant BMC. I denne trekant kender man siderne BM og MC og den mellemliggende vinkel BMC, så man kan beregne sideb BC ved at benytte ne cosinusrelation i trekant BMC.

Man kender nu alle tre sider i trekant ABC og kan så beregne de manglende vinkler B og C ved at benytte cosinusrelationer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2013 af mathon

 

                vinkel A er trekant ABC's største vinkel   


Svar #4
21. februar 2013 af idakive (Slettet)

Det er nogle fine svar, men ikke så indviklede tak.. 

Jeg kender ikke så meget til cos og sin relationer, så hvis nogen på en eller anden måde kunne hjælpe mig med nogle udregninger med tekst til? 


Skriv et svar til: Sin relationer. Udregning af vinkler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.