Kemi

beregn ΔSo

22. februar 2013 af aatgsue (Slettet) - Niveau: A-niveau

c) Beregn ΔSo for reaktionen ved 25 oC.

 

Jeg kan ikke finde rundt i formlerne... så ville bare vide om nogen ved hvilken formel jeg skal bruge for at løse denne opgave?

 

Jeg har nogen værdier:

 

Produkt:
Smo  for CH2CHCN(g) = 273,84 J/ K*mol
Smo  for H2O (g) = 188,83 J/ K*mol


Reaktant:
Smo  for NH3 (g)=192,4 J/ K*mol
Smo  for CH2CHCH3(g)= 266,4 J/ K*mol
Smo  for O2 (g)= 205,13 J/ K*mol

 

ooooooog reaktionen:

2 CH2CHCH3(g) + 2 NH3(g) + 3 O2(g) ⇔ 2 CH2CHCN (g) + 6 H2O(g)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2013 af KimT.T. (Slettet)

Benyt, at der for den generelle reaktion
aA + bB ⇔ cC + dD     (, hvor a, b, c og d er de støkiometriske koefficienter og A, B, C og D er formelenheder)

gælder at dens standardentropitilvækst ΔSº ved 25 ºC er givet ved:
ΔSº = [c * Sº(C) + d * Sº(D)] - [a * Sº(A) + b * Sº(B)]      (, hvor standardentropierne er målt ved 25 ºC) 

Dvs. for reaktionen
2 CH2CHCH3(g) + 2 NH3(g) + 3 O2(g) ⇔ 2 CH2CHCN(g) + 6 H2O(g) 

er standardentropitilvæksten givet ved:
ΔSº = [2 * Sº(CH2CHCN(g)) + 6 * Sº(H2O(g))] - [2 * Sº(CH2CHCH3(g)) + 2 * Sº(NH3(g)) + 3 * Sº(O2(g))]


Svar #2
22. februar 2013 af aatgsue (Slettet)

Jaaaaaaaaaaa jeg har den der formel, men ved:

aA + bB ⇔ cC + dD

 

er der kun 2 stoffer ved reaktanterne og jeg har 3 reaktanter? hvor skal den sidste stå?


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. februar 2013 af Sove (Slettet)

I formelsamlingen er kun skrev A og B som mulige reaktanter. Men hvis der er tre reaktanter og to produkter ser det ud som følger.

aA + bB + cC --> dD + eE

hvilket bliver til:

ΔSº = [e * Sº(E) + d * Sº(D)] - [a * Sº(A) + b * Sº(B) + c * Sº(C)]

Formlen skrives også

ΔSº = ΣSº(produkter)  - ΣSº(reaktanter)


Svar #4
22. februar 2013 af aatgsue (Slettet)

Jaaaaaaaaaaa det er

 

Sammenlagt produkt - sammenlagt reaktanter.

 

yesyes jeg er med nu og tak for hjælpen ellers :)!


Skriv et svar til: beregn ΔSo

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.