Matematik

Ser min beregnelse af en cirkel-korde rigtig ud?

22. februar 2013 af mmesh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Beregning af hmax

Billede er vedhæftet.

Jeg ved ikke om jeg har lavet fejl, og de følgene opgaver kræver et rigtigt svar for at give mening.

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: kordee.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2013 af mathon

 

                       hmax2 - 2r•hmax + 4 = 0                0<hmax<20

                               hmax = 2•(10 - 3√(11)) ≈ 0,1003 m = 10,03 cm


Brugbart svar (2)

Svar #2
22. februar 2013 af mathon

detaljer
                        (r - hmax)2 + (k/2)2 = r2                      0<hmax<r

                        r2 - 2r•hmax + hmax2 + (k/2)2 = r2         

                        hmax2 - (2r)•hmax + (k/2)2 = 0           

                        hmax2 - 40•hmax + 4 = 0                      0<hmax<20
             


Skriv et svar til: Ser min beregnelse af en cirkel-korde rigtig ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.