Fysik

Sammenhængen mellem henfaldskonstanten k og halveringstiden

22. februar 2013 af Citrongræs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder mit i en opgave, om en redegørelse afsammenhængen mellem henfaldskonstanten k og

halveringstiden og er blevet i tvivl om dette.

 

Nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. februar 2013 af mathon

 

                                                                f(t) = b •e-kt      k>0
   for halveringstiden T½
   gælder
                                                                f(t + T½) = (1/2) • f(t)

                                                                b • e-k(t+T½) = (1/2) • b • e-kt

                                                                b • e-kt • e-k = (1/2) • b • e-kt

                                                                 e-k = (1/2)

                                                                 -k•T½ = ln(1/2) = -ln(2)
 

                                                                  k • T½ = ln(2)

                                                                 


 

             


Skriv et svar til: Sammenhængen mellem henfaldskonstanten k og halveringstiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.